Türkiye Özgecan'a ağlarken çöpte kadın cesedi

Üsküdar Çengelköy'de 17 yıllık eşini bıçakla  öldürdükten sonra parçalara ayırarak çöpe attığı iddia edilen 43 yaşındaki  şizofren hastası Tahir K, gözaltına alındı.



    Çengelköy Mahallesi Ordu Caddesi Sümer Sokak'ta oturan 43 yaşındaki  Tahir K, bugün, Çengelköy Polis Merkezi'ne giderek, 42 yaşındaki eşi Kübra K'nin  kaybolduğu ihbarında bulundu.

    Merkeze gelen Tahir K'nin ağabeyi, yetkililere, kardeşinin ruhsal  sorunları olduğunu ve zaman zaman bu tür şikayetlerde bulunduğunu anlatarak,  kardeşini eve götürdü. Evin banyosunda kan izleri gören ağabey, kardeşiyle tekrar  polis merkezine gitti.

    Olayı anlatan Tahir K'nın 16 Şubat Pazartesi akşamı evde çay içerken  kontrolünü kaybettiğini ve mutfaktan aldığı bıçakla eşini öldürdüğünü aktardı.  Eşini parçalara ayırdığını ifade eden Tahir K, daha sonra pazar arabasıyla  parçaları çöpe attığını söyledi.

    Bunun üzerine polis ekipleri, Tahir K. cesedin yerini tam olarak  belirtemediği için Çengelköy'de geniş çaplı arama başlattı.

    Aramalar sonucunda Kübra K'nın cesedi, bir polis memurunun dikkati  sonucu çöp konteynerinde bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının  ardından ceset, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

    Gözaltına alınan Tahir K. ise Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne  götürüldü.

    Kübra ve Tahir K'nin 17 yıllık evli olduğu, şüphelinin 11 yıldır  şizofren tedavisi gördüğü ve 4 yıl önce malulen emekli olduğu öğrenildi.