ULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi, Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı yakınlarındaki kamplarda kalan Suriyeliler'in Türk TIR'larını yağmaladığını, hırsızlık yapıldığı duyduklarını belirterek, "Bu nedenlerle TIR'ların çıkışlarına izin verilmiyor" dedi.
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın 11 Şubat'tan bu yana kapalı olması nedeniyle TIR kuyruğunun 50 kilometreye ulaştığını belirten Hamit Şanverdi, "TIR'larda sebze meyve, kuru gıda maddeleri, yumurta, süt ve süt ürünleri tavuk bulunuyor. Kuru gıda maddeleri dışındaki diğer ürünler bozulmaya yüz tuttu. Hatta bir çoğu da bozuldu. Şoförlerimiz perişan nakliyecilerimiz taksitlerini, borçlarını ödeyemez duruma geldi. Kapının ne zaman açılacağı belli değil. Bozulan ürünlerde milli bir kayıptır" diye konuştu.
Şanverdi ayrıca Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde olan Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nın yakındaki kamplarda yaşayan Suriyeliler tarafından Türk TIR'larının yağmalandığını ve hatta hırsızlığın da olduğunu duyduklarını ifade ederek, "Bu nedenlerle de haklı olarak Türkiye tarafından araçların çıkışlarına izin verilmiyor" dedi.
TIR KUYRUĞUNDA ÇİĞ KÖFTE YAPTILAR
Kapıda bekleyen Şanlıurfalı TIR şoförleri ise havanın sıcak olmasını fırsat bilip yol kenarında kurdukları sofrada çiğ köften yoğurdular. Sürücü Mehmet Tekeboğan, yemek yapmakta zorlandıklarını belirterek, "Burada perişan olduk. Çiğ köfte yoğuruyoruz. Yükümüz çimento, Suriye tarafına ne zaman geçip boşaltacağımızı da bilmiyoruz, bekliyoruz" dedi.