Mustafa BAĞDİKEN/GÖLCÜK (Kocaeli), () - GÖLCÜK'teki Donanma Komutanlığı Ana Üssü'nden 17 Mart'ta ayrılan ve bu güne kadar Afrika turunda 22 ülkeyi ziyaret eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı Türk savaş gemileri, Aden Körfezi'nde deniz haydutlarına karşı mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Türk gemilerinin Somali açıkları ve Aden Körfezi'ne girmesinin ardından bu bölgede hiç bir deniz korsanlığı olayına rastlanmaması da dikkat çekiyor. Telsiz irtibatı kurulan ve istekleri olup olmadığı sorulan bir Türk ticaret gemisinden alınan cevap ise tüm personeli duygulandırdı.
İki gün önce bu bölgede çeşitli ülkelerin gemilerine koruma görevi yapan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu bağlısı TCG Gediz (F-495) ve TCG Oruçreis (F-245) fırkateynlerinin ABD Donanmasına ait, uçak filosu da bulunan USS Mesa Verde (LPD-19) havuzlu çıkarma gemisi ile ortak eğitim çalışması da yaparken; deniz haydutluğuyla mücadele kapsamında keşif karakol icra edilen sahalardan geçen Türkiye bayraklı ve Türkiye bağlantılı gemiler başta olmak üzere tüm ticari gemilerin emniyetle geçiş yapmalarını da sağlıyor. 
TİCARET GEMİSİNDEN DUYGULANDIRAN CEVAP
Dün de Aden Körfezi'nde keşif karokol icra edilen bölgeden geçen 'İnce Karedeniz' adlı Türk bayraklı ticaret gemisi ile telsizle bağlantı kuran Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, herhangi bir istekleri olup olmadığını sorduğu gemiden,  “Şanlı Türk bayrağını dalgalandıran Türk savaş gemilerinin gölgesinde, bu sularda emniyetle seyretmekten başka hiç bir talebimiz yoktur" cevabını aldı.
Bu cevap görev grupu gemileri personeli için de mutluluk kaynağı olurken, icra edilen tarihi görevin farkındalığını bir kez daha yaşadılar. Gemilerimiz, Türk ticaret gemisine refakat ederek daha önce korsanların cirit attığı bu bölgeden emniyetle geçişini sağladı.
HELİKOPTERDEN ATIŞ EĞİTİMİ
Aden Körfezi'nde Türk ticaret gemisinin emniyetle geçişinin sağlanmasının ardından TCG Gediz Fırkateyni’nde bulunan Sea Hawk (Deniz Şahini) helikopteriyle, uçuş brifinginin ardından keşif karakol görevi için uçuş yapıldı.  Uçuş sırasında helikopterde bulunan SAT komandoları tarafından M-60 makinalı tüfekle atış eğitimleri yapıldı.
Havadan bu atışlar devam ederken, TCG Gediz Fırkateyni'nde de gemi personeli, Amfibi timi ve SAS komandoları atış eğitimleri yaptı.
Deniz haydutluğu ile mücadele eğitimleri kapsamında sahip olduğu tüm unsurları çok etkin bir şekilde kullanan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun bölgede görev icra ettiği süre içerisinde hiç bir şüpheli olay meydana gelmediği de kayıtlara geçti.

FOTOĞRAFLI