TÜRK Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri tarafından bordro yakma eylemi düzenlendi. Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, "Yaktığımız bordro, Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" dedi.
Hüseyin Kahya Parkı önünde yapılan eylemde basın açıklaması yapan A. Yücel Karabacak, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Karabacak, şöyle devam etti:
"Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise, 140 TL zamla bütün 1 yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9.4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. 'Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor' masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. İktidar 2013'te enflasyon hedefini yüzde 5.3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır."
Bugün, memurların maaşını aldığını belirten Karabacak, "Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" dedi.