Eyyüp BURUN-Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 35 yaşındaki Mehmet Hamurcu, Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek için şehir merkezinde bulunan Atatürk Anıtına çıkarak yanındaki tabancayla intihar etmek istedi. Bir elinde Türk Bayrağı'nı tutup diğer elindeki tabancayı başına dayayan Hamurcu'ya, çevredeki vatandaşlar, alkış ve sloganlarla destek verdi.
Olay, gece saatlerinde Karagöz Caddesi üzerinde bulunan Maarif Meydanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Diyarbakır'da olaylar sırasında Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösteren Mehmet Hamurcu, meydandaki Atatürk Anıtı'na çıktı. Bir eline aldığı Türk Bayrağı'nı sallayan Hamurcu, diğer elindeki tabancayı da başına dayayarak "Benim bayrağımı kimse indiremez" diye bağırıp intihar edeceğini söyledi. Eylemciyi görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen polisler çevre güvenliği alarak Hamurcu'yu, silahını bırakarak aşağıya inmesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Polislerin tüm çabalarına rağmen tabancasını bırakmak istemeyen Hamurcu, "Türk Bayrağı şerefimizdir, Türk Bayrağı indirilemez" diye bağırmaya devam etti. Alanda toplanan kalabalık da slogan atarak ve alkışlarla Hamurcu'ya destek oldu. Hamurcu, elindeki bayrağı ve silahı teslim etmek için çevrede bulunan vatandaşları çağırdı. Vatandaşların polis tarafından güvenlik çemberi içine alınmasıyla birlikte, tabancasını polise veren Mehmet Hamurcu, gözaltına alındı. Elindeki Türk Bayrağını da vatandaşlara veren eylemci, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EB,MB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)