TRABZON'da ürettikleri el yapımı silahları Antalya ve ilçelerinde piyasaya sürdükleri ve şüphe çekmemek için turistleri kurye olarak kullandıkları iddia edilen 14 kişi, Manavgat Adliyesi'ne çıkarıldı.
Antalya'da el yapımı tabancaları 500 ila 5 bin lira arasında satan şebekeye yönelik salı sabahı düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki minibüsle 14 şüpheliyi Manavgat Adliyesi'ne getirdi. Alınan güvenlik tedbirlerinin ardından A.K., E.K., Y.O., S.A., Y.Z.K., H.K., H.K., A.M., M.K., H.Ş., S.Ö., Y.Y., K.A. ve M.M. adliyeye çıkartıldı.
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, Trabzon'dan getirilen el yapımı tabancaları Antalya'da satmaya çalışan şebekeye yönelik 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenledi, Trabzon'un yanı sıra Antalya merkez ile Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen el yapımı 7 tabanca ile 200 mermiye el konuldu.