ANTALYA'da el yapımı tabancaları 500 ile 5 bin lira arasında satan şebekeye yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin, polisin dikkatini çekmemek için tabancaları turist kuryeler aracılığıyla müşterilerine ulaştırdığı belirlendi.
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, Trabzon'dan getirilen el yapımı tabancaları Antalya'da satmaya çalışan şebekeye yönelik 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah operasyon düzenlendi. Saat 06.00 sıralarında Trabzon'un yanı sıra, Antalya merkez ile Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 19 şüpheli gözaltına alındı. 3 eve yapılan baskınlarda, şüphelilerin ellerinde silahla polise kapıyı açtıkları ileri sürüldü. Operasyonlarda ele geçirilen el yapımı 7 tabanca ve 200 mermiye el konuldu.
KURYE TURİSTLER
Şebeke üyelerinin, polisin dikkatini çekmemek için silahları daha önceden tanıdıkları turistler aracılığıyla müşterilerine ulaştırdıkları belirlendi. Tabancaların 500 ile 5 bin lira arasında satıldığı kaydedildi.
Şüphelilerden 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, A.K., E.K., Y.O., S.A., Y.Z.K., H.K., H.K., A.M., M.K., H.Ş., S.Ö., Y.Y., K.A., M.M.'nin cuma günü adliyeye sevk edileceği belirtildi. ÖE(HA/AK)