Fatih YILMAZ/TURHAL (Tokat), ()-TOKAT'ın Turhal ilçesinde çıkan yangında 50 ton saman kül olurken, 2 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Yangın akşam saatlerinde Hamam Mahallesi Çevrikler sokakta yaşandı. Sinan Atasoy'a ait evin yan kısmında bulunan saman balyalarında nedeni henüz belirlenemeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Çıkan yangın bir anda büyüyünce mahalle sakinleri durumu itfaiye bildirdi. İhbar sonrası mahalleye çok sayıda itfaiye sevk edildi. Büyüyen yangın, yan tarafta bulunan ve içerisinde 60 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahıra sıçradı. Mahalle sakinleri ve itfaiye erleri, ahırda bulunan büyükbaş hayvanları alevlerin içerisinden kurtardı. Bu sırada  22 yaşındaki Hüseyin Durman ve 25 yaşındaki Ekrem Akyel dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısmen kontrol altına aldı. Saman balyalarının bir kısmı kepçe yardımıyla kamyonlara yüklenerek Yeşilırmak kenarına döküldü. Yangına müdahale eden itfaiye erlerine mahalle sakinleri ayran ikram etti.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, çıkan yangında yaklaşık 50 ton samanın kül olduğunu belirterek, ahırda bulunan hayvanların ise yanmaktan kurtarıldığını söyledi. Soğutma çalışmalarının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI