TOKAT'ın Turhal İlçesinde hafif ticari aracın 20 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamanı yitiren 5 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi.
Turhal'ın Yenisu köyünde yaşayan aynı aileden 9 kişi, dün Erbaa ilçesine bağlı Keçeci köyünde bulunan türbeyi ziyaret etmek için Kazım Uysal (54) yönetimindeki 60 HG 209 plakalı hafif ticari araçla çıktıkları yolda, Çerdiğin köyü yakınlarında 20 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada hayatını kaybeden sürücü Kazım Uysal ile birlikte, Hasan Hüseyin Uysal (3), Selver Uysal (86), Sati Yaman (64) ve Fadime Uysal (60) yaşamını yitirdi; Orkun Göy, Iraz Göy, Aysel Kaya ve Gülsüm Uysal ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi dün akşam Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınarak köyde bulunan cemevinin morguna kaldırıldı.
OĞLU VE ANNESİNİ KAYBEDEN ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Cenaze namazı için köylüler erken saatlerde cemevi önünde toplandı. Burada kazada hayatını kaybeden 5 kişinin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Kazada annesi Fadime Uysal ile 3 yaşındaki oğlu Hasan Hüseyin Uysal'ı kaybeden, köyde öğretmenlik yapan Zeki Uysal (33) uzun süre oğlu ve annesinin adını haykırarak ağıt yaktı. Acılı öğretmeni yakınları sakinleştirdi. Daha sonra cenazeler cemevi morgundan alınarak köy meydanına getirildi. Burada yan yana koyulan cenazeler için Alevi dedesi tarafından namaz kıldırıldı. Namaz sonrası cenazeler minibüslere konularak köy mezarlığına götürülüp burada toprağa verildi. Cenaze törenine katılan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, kazada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

MT(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)