MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis açıklarındaki Çatal Ada yakınlarında balık avlayan 1'i kadın 4 kişinin içinde bulunduğu tekneye, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin ateş açtığı ileri sürüldü. Türk karasularında meydana geldiği belirtilen olaydan sonra alınıp İstanköy Adası'na götürülen 4 kişi, Yunan makamlarınca tutuklandı.
Turgutreis Mahallesi'nde dalış eğitmenliği ve tekne kaptanlığı yapan Kaan Camuzcuoğlu, Murat Bıçak, Doğan Çoşkun ve kimliği öğrenilemeyen bir kadın, geçen çarşamba günü sabah erken saatlerde, balık avlamak için denize açıldı. Türk karasuları içinde yer alan Turgutreis'e 3 mil uzaklıktaki Çatal Ada ile Topan Adası arasında, 10 metrelik 'Camuzcuoğlu' adlı teknede olta ile balık avlayan gruba, hiçbir uyarıda bulunmadğı belirtilen Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, iddiaya göre, aniden ateş açtı. Kaçmaya çalışırken yakalanıp gözaltına alınan 4 kişi, İstanköy Adası'na götürdü. Yunan makamları 4 kişiyi tutukladı.
'KENDİ SULARIMIZDA BALIK AVLAMAKTAN BAŞKA SUÇLARI YOK'
Olayın ardından bugün İstanköy Adası'na giden ve 'ya muhabirine telefonla yaşananları anlatan Muğla Barosu avukatlarından Cihan Çiçek, şunları söyledi:
"Çok kısa bir süre önce yine Yunan sahil güvenliği bir kaptanımızı ateş açarak öldürmüştü. Bu kez de yine Türk karasularına girerek Turgutreis açıklarında avlanan teknedeki 4 kişinin üzerine ateş açınca kaptanlar hemen kaçmak istemiş. Ancak Yunan askeri hiçbir sözlü uyarı yapmadan ateşe devam edince denizin ortasında durmak zorunda kalmışlar. Yunan Sahil Güvenliği'nin 'Türk teknesi üzerimize sürdü, bizi batırmaya çalıştı, ardından kaçmak istedi' şeklindeki iftiralarda bulundu. Bodrum'da tanınan bilinen denizci ve dalış eğitmeninin tutuklaması uluslararası hukuk skandalından başka bir şey değil. Şu anda yasal işlemleri ve gerekli itirazları yapıyoruz. Müvekkillerim ne bir insan kaçakçısı ne yasa dışı bir olaya karışmış durumda. Ama tekneleri açılan makineli tüfek ateşi ile kevgire dönmüş. Canlarını nasıl kurtardıklarına inanamıyorlar. Büyük bir şokun içindeler. Kendi sularımızda balık avlamaktan başka suçları yok."
Öte yandan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, bugün Türk Karasuları'nda birkez daha görüntülendi.

YA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)