İZMİR’in Bergama İlçesi’nde, bir apatmanın üçüncü katında, mutfak tüpünden sızıp biriken gaz, ışığın yakılmasıyla patladı. Patlamada 1’i kadın 2 kişi yaralandı.
Maltepe Mahallesi, Kaymakam Kemal Bey Caddesi’ndeki, 7 katlı Aksoy Apartmanı’nın üçüncü katında yalnız yaşayan 79 yaşındaki Ali Şahin, bugün saat 09.30 sıralarında çay demlemek için ocağa su koydu. Bir süre sonra ocaktaki suyun kaynayıp, kaynamadığını kontrol için mutfağa giden Şahin, ışığı yakmak istediği sırada, büyük bir patlama meydana geldi. Tüpten sızan gazın yanarak bomba gibi patlaması sonucu ev harabeye dönerken, Şahin başından ve alt kattaki komşusu 29 yaşındaki Emine Yener ise bacağından yaralandı. Apartmandaki bazı dairelerde de küçük çapta hasar meydana geldi. Ambulansla, Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Şahin ameliyata alınırkan, Yener ise ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.
Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gönenç, Bergama Emiyet Müdürü Hüsamettin Ataseven de olay yerine gelip bilgi aldı izledi. Polis, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.