PATLAMAYA GAZ SIKIŞMASI NEDEN OLMUŞ
Azdavay'da tekel ve tüp bayisindeki patlamaya gaz sıkışmasının yol açtığı belirlendi. Azdavay Belediye Başkanı Ak Parti'li Osman Nuri Civelek, olayda ölen Erdem Şahin'in, işyerini kapatmak için hazırlık yaparken bodrum kata inerek şalteri indirdiği sırada patlamanın meydana geldiğinin belirlendiğini söyledi. Başkan Civelek, "İçeride gaz sıkışması olmuş. İşyeri sahibi alt katta şalteri kapatırken patlama meydana gelmiş. Adeta bütün Azdavay sallandı. Yerel seçim öncesi böyle bir kaza yaşadığımız için çok üzüntülüyüz" dedi.
Patlama nedeniyle işyerinde hasar oluşanlardan Kemal Kılıç da "Büyük bir patlama sesi duyduk. Bomba patladı sandık. Benim dükkanın bütün camları yere indi" dedi.
15 SANİYE İLE ÖLÜMDEN KURTULDU
45 yaşındaki Beşir Yıldırım'ın da tekel ve tüp bayisindeki patlamadan 15 saniye ile kurtulduğu ortaya çıktı. Alışveriş yapmak için içeriye giren Yıldırım, dışarıya çıktıktan 15 saniye sonra patlamanın meydana geldiğini söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:
"İçeride bir çocuk vardı. Babası bodruma şalteri kapatmaya inmiş. Aradığım şeyi bulamayınca çıktım. Kısa süre sonra büyük gürültü oldu. Patlama sesiyle 4-5 metre ileriye fırladım. Geriye dönüp baktığımda ölen arkadaşın eşinin tahtaların üzerinden yuvarlandığını gördüm. Herkes koştu yardıma."

ÖT(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)