TÜRKİYE genelinde bir günlük iş bırakan KESK'e bağlı sendika üyeleri, Tunceli'de yaptıkları eylemde, ellerinde ayakkabı kutuları ile bir yürüyüş düzenledi. 2 bin kişinin katıldığı eylemde yürüyen memurlar, ellerindeki ayakkabı kutularını Halk Bankası Tunceli Şubesi'nin önüne bırakarak sloganlar attı.
Tunceli'de KESK'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 2 bin memur, bugün saat 12.00'da Çarşı Merkezi'ndeki Sanat Sokak'ta toplandı. Daha sonra ellerindeki pankart ve dövizlerle slogan atarak yürüyüşe geçen kalabalık, ellerindeki boş ayakkabı kutularını havaya kaldırarak, hükümeti protesto etti. Sanat Sokak'tan sloganlar ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık grup, Halkbank Tunceli Şubesi önüne geldi.
Burada bir süre slogan atan kalabalık grup adına konuşan KESK Tunceli Şubesi yöneticisi Mazlum Doğan, elindeki ayakkabı kutusuyla birlikte, 3 bakan isminin de karıştığı operasyona dikkat çekerek, "Günlerdir TBMM'de Türkiye'ye ve bizlere bütçe dersleri veren AKP'nin gerçek yüzü son iki gündür ortaya çıkmıştır. Türkiye'de binlerce insan açlıkla mücadele ederken, onlar paraları götürmüş. Bu elimdeki ayakkabı kutuları içinde bulunan ayakkabıları biz emekçiler zar-zor alıyoruz. Bizler bu kutuları evlerimizde eşya saklamak ya da yıpranmış ayakkabıları koymak için saklarız. Ama birileri bu kutuların içine 4.5 milyon dolar koymuş. 4.5 milyon dolar, binlerce fakirin iyi yaşaması için ya da, iş bulması için aylarca yetebilecek bir para. Aslında bizim vergilerimizden aşırılmış para. O para yetim parasıdır, bizim paralarımızı alıp ayakkabı kutularında saklıyorlar. Bakın ben kutuyu açayım, içinde ne çıkacak görelim ve bakın dolar çıkmadı, kutuda kırmızı bir kart çıktı ve hükümet artık kırmızı kartı yemiştir. Şimdi bu kutuları, soygunu yapan, parayı evinde ayakkabı kutuları içinde saklayan bankanın genel müdürüne bağlı olan Tunceli Halkbank Şubesi'nin önüne bırakıyoruz. Umarız içine dolar koyup saklamazlar" dedi.
Daha sonra banka şubesinin önüne ayakkabı kutularını bırakıp sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklaması yapılacak olan Kışla Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kışla Meydanı'nda toplanan memurlar burada yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.