BATMAN'DA KAZMA KÜREKLE YÜRÜDÜLER
Batman'daki TPAO'da çalışan yaklaşık 500 işçi de iş bırakarak, Soma'ya destek amaçlı protesto gösterisine katıldı. TPAO kapısında toplanan işçiler, Soma'da yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulunarak, Fatiha okudu. Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, "Soma'da şehit düşen ve yaralanan madenci arkadaşlarımızın acısını hissederek, deyim yerindeyse kalbimize karalar bağlamak durumundayız" dedi. Yapılan konuşmadan sonra işçiler dağıldı.
Batman'daki bir başka protesto gösterisi de Dörtyol Kavşağı'nda yapıldı. Eğitim-Sen üyesi öğretmen ve okullara gitmeyerek boykot eden çok sayıda öğrenci, yüzlerini kömür karasıyla boyayarak, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Başlarına madenci bareti takan, omuzlarına kazma ve kürek alan öğrenciler, 'Katliamın failleri ve taşeron sistemini kınıyoruz' ve 'Kaza değil katliam, yüreğimiz Soma'da' yazılı dövizler taşıdı. Atatürk Parkı'nda Eğitim Sen Şube Başkanı Zelife Bulut'un yaptığı kounşmanın ardından öğretmen ve öğrenciler, olaysız dağıldı.
"OYLARI DA CANLARI DA KÖMÜRLE ALDINIZ"
Elazığ Hozat Garajı'nda, KESK öncülüğünde toplanan BDP, EMEP, HDP, Pir Sultan Abdah Derneği, Maden Mühendisleri Odası ve bazı gruplar, siyahlar giyerek, Soma'daki ölümleri protesto etti. Yüzlerini siyaha boyayan bazı öğrenciler, 'Oyları kömürle aldığınız gibi canları da kömürle aldınız', 'İş kazası değil cinayet', 'Kar hırsı patronların aç gözlülüğü öldürdü' yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık grup, Hozat Garajı'ndan polisin aldığı sıkı önlemler arsında PTT meydanına kadar yürüdü. Hükümeti istifaya çağıran görüp sözcülerinden, KESK dönem sözcüsü Fuat Koç, yaptığı konuşmada, Soma'da yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını paylaştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından gurup, oturma eylemi yaparak olaysız dağıldı.

Arif ARSLAN- Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/BATMAN, ELAZIĞ, () -

AA,ŞG,GY(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)