Tunceli'deki Şiddetli Çatışmanın İzleri Ortaya Çıktı
Tunceli'den sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Bugün saat 04.50 sularında Nazımiye ilçesine sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu, İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunmuş, güvenlik güçleri ile terörist grup arasında şiddetli çatışma çıkmıştı. Çatışmalarda 1 asker şehit düşmüş, 3 polis yaralanmış, 2 terörist de öldürülmüştü.
Çatışmanın izleri gün ağarınca ortaya çıktı. Görüntüler, yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.

Teröristlerin saldırı sırasında 2 ambulansın yanı sıra kaçarken park halindeki bazı araçları da yaktıkları belirlendi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TRABZONLU
Tröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerin Trabzonnüfusuna kayıtlı uzman çavuş Murat Durmaz olduğu açıklandı.

TRABZON VALİLİĞİ: OPERASYON SÜRÜYOR
Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Nazımiye ilçesinde sabah saatlerinde teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin düzenlenen operasyonun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, bugün saat 04.50 sularında Nazımiye ilçesine sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"İlçe Emniyet Müdürlüğüne destek kuvvet amacıyla gelen ilçe jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 kahraman jandarma uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2'si tedavileri içinElazığ iline helikopterle sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca 112 acil servisimize ait 2 ambulans olay esnasında teröristlerce yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir."

Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir kişininjandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, Nazımiye ilçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonların devam ettiği kaydedildi.