Valilikten yapılan açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca  Nazımiye ilçesi kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen  operasyonda, olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerin hava şartlarının  kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle tahliye edildiği belirtildi.

Bölgede 2 jandarma personelinin hipotermi tanısı  ile Tunceli Devlet  Hastanesine sevk edildiği aktarılan açıklamada, burada yapılan tüm müdahalelere  rağmen 1 jandarma personelinin şehit olduğu, 1 jandarma personeline ise hastanede  müdahale edildiği kaydedildi.

Valilikten yapılan ikinci açıklamada ise şehit olan asker sayısının  2'ye yükseldiği duyurularak, "Hastaneye kaldırılan diğer jandarma personelimize  uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit  olmuştur." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı  dileriz. Milletimizin  başı sağ olsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına  ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla  sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.