TÜİK BÖLGE MÜDÜRÜ ÇANKIRI'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Kars'ta TÜİK Bölge Müdürlüğü'ndeki katliamda yaşamını yitiren Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un cenazesi, uçakla Ankara'ya oradan da karayoluyla Çankırı'daki babasının evinin önüne getirildi. Burada babası 92 yaşındaki Adnan, annesi Tayyibe Tolon, kardeşleri ve sevenleri bahçeye konulan tabutun başında dua etti.
Ahmet Yesevi Camisi'nde kılınan cenaze namazına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, MHP Belediye başkan adayı Hakkı Yalçın, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tolon'un yakınları, cenaze namazı sırasında göz yaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Tolon, Çankırı'daki aile mezarlığında toprağa verildi.
SAFET KARAÇAY'IN CENAZESİ, SİİRT'TE TOPRAĞA VERİLDİ
TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde görevli Veysi Erim'in silahlı saldırısı sonucu öldürülen 6 kişiden anketör 29 yaşındaki Safet Karaçay'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarınca memleketi Siirt'in Baykan İlçesi'ne bağlı Kasımlı Köyü'ne getirildi.
Kars Bölge Müdürlüğü'nde 7 ay önce sözleşmeli olarak göreve başlayan evli ve 1 çocuk babası Safet Karaçay, köy camisindeki cenaze törenine Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Alper Eser, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, TUİK Bilişim Teknolojileri Daire Başkan Murat Tuncel, Tarım İstatistikleri Daire Başkanı İlhan Tarlacı, Siirt TUİK Bölge Müdürü Dr. Yavuz Uyar, Siirt ve Kars Bölge Müdürlüğü çalışanları ile çevre illerden çok sayıda kişi katıldı.
Karaçay Ailesi'ne ve Kasımlı Köyü sakinlerine başsağlığı dileğinde bulunan Vali Aydın, "Safet Karaçay kardeşimiz, masum ve görev şehididir. Görev başındayken, her şeyden habersiz, işini yapmaya gittiğini ve malum olayda hayatını kaybetmiştir. Devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın acıları bizim acımızdır. Safet Karaçay kardeşimizin vefatı hepimizi derinden üzdü. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Acılı ailemize de başsağlığı diliyorum" dedi.
Saffet Karaçay'ın vefatından büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden baba Mehmet Salih Karaçay, "Bize sahip çıkan ve köyümüze kadar gelip taziyemize katılan sayın valimize, komutanlarımıza ve diğer tüm ziyaretçilere teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.
Kılanan cenaze namazı sonrası Safet Karaçay'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Turan KOYUNCU- Ethem YENİGÜRBÜZ/SİİRT, ÇANKIRI, ()

(SS) (FOTOĞRAFLI)