BURSA’nın İnegöl İlçesi’ndeki metal sanayi sitesinde esnafın beslediği sokak köpeğine kimliği belirsiz bir kişi av tüfeğiyle ateş etti. Yaralanan köpek vetirinere götürüldü ancak kurtarılamadı.
Organize Sanayi Bölgesi metal sanayide esnaf tarafından beslenen bir sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce vuruldu. Tüfekle vurulan köpek, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan hayvan daha sonra Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine sevk edildiyse de kurtarılamadı.
İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Sevilay Koyuncu, olayı kınadı. Köpeğe ilk müdahalenin derneğin yönetim kurulu üyesi olan Veteriner Hekim Osman Çağlar Ortanca tarafından yapıldığını belirten Koyuncu, “Müdahale ile köpeğin yaraları temizlendi. Ancak bedenine aldığı saçmalar nedeniyle, arka ayaklarını kullanamayan hayvan, kısmi felç geçirdi. İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezine götürülen köpeğin sağlık durumu riskli olduğundan ve ayrıca merkezde gerekli cihazların bulunmamasından dolayı, 22 Ocak sabah saatlerinde belediye ekipleri ve Belediye Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman eşliğinde, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne sevk edildi ancak buradaki  müdahaleye rağmen maalesef kurtarılamadı” dedi.
Sevilay Koyuncu, fakültede çekilen röntgenler neticesinde, köpeğin vücudunda 10’dan fazla saçma olduğu ve bunların hayvanın omuriliğini parçaladığını kaydederek, sorumluların tesbit edilmesini istedi.