TÜRKİYE Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM), 31 barodan 90 avukatın katılımı ile Kayseri’de toplandı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim kurulu üyesi ve TÜBAKKOM eş güdüm sorumlusu Yurdagül Gündoğan, "Kadına ayrımcılık, şiddet, çocuk gelinler ve diğer olumsuzlukları burada ele alıp, bir rapor hazırlayacağız’’ dedi.
Kayseri’de başlayan ve iki gün sürecek TÜBAKKOM toplantısına 31 barodan 90 avukat katıldı. 12'nci dönem toplantısının gündeminde toplumsal cinsiyet eşitliği, iş kanununda kadının yeri, çocuk gelinler, basında kadına bakış, şiddet uygulayanlar, cezaevinde kalan kadınlar ele alındı. Toplantının açılışını yapan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Türkiye’de kadına şiddet konusundaki yasal uygulamalar ve çeşitli konular iki gün boyunca Kayseri’de ele alınacak. Ülkemizin ne yazık ki en acı sorunu olan kadına şiddet ve çocuk gelinler konusunda karşılıklı fikir alışverişi yapılacak’’ dedi.
TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBAKKOM eş güdüm sorumlusu Yurdagül Gündoğan ise, "Kadına ayrımcılık, şiddet ve diğer olumsuzlukları burada ele alıp, bir rapor hazırlayacağız. Kayseri’deki toplantıda ele alacağımız en önemli konular arasında Toplumsal cinsiyeti eşitliği konusunda eğitici eğitiminin verilmesi Türk Ceza Kanunu ve kadınları ilgilendiren yasa tekliflerinin ilgili yerlere iletilmesi ve takibi, çocuk gelinler, basında kadına bakış açısı, şiddet uygulayan kişilerin sicilinin tutulması, cezaevindeki kadınların ve çocuklarının sorunları ve bunların çözümü, kadın sorunları hakkında komisyonlar kurulması ve bunların değerlendirilmesi yer almaktadır’’ diye konuştu.