Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - SİVAS'ta yaşayan 14 yaşındaki Umut Demir, arkadaşı 15 yaşındaki O.D.'nin kullandığı traktörün kendilerini virajda savurması sonucu düşüp belini ve sağ bacağını kırdı.
Suşehri ilçesinde yaşayan Mehmet-Güler Demir çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Umut Demir gezmek için babası Mehmet Demir ile birlikte ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Tatar köyüne gitti. Köyde bir süre gezen Umut Demir bu sırada traktör kullanan arkadaşı O.D.'yi gördü. Yaşı küçük ve sürücü belgesi olmadığı halde kullandığı 58 SC 836 plakalı traktörle köy dışındaki hayvanları kontrol etmeye giden arkadaşının yanına bindi. O.D.'nin kullandığı traktör yoldaki viraja süratli girince üstündeki her iki çocuk savrularak yere düştü. Kontrolden çıkan traktör ise yol kenarına devrildi.
Traktör sürücüsü O.D. kazayı hafif sıyrıklar ile atlatırken, yanında bulunan arkadaşı Umut Demir'in beli ve sağ bacağı kırıldı. Yakınları tarafından Suşehri Devlet Hastanesi'ne getirilen Demir burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek ortopedi servisinde tedaviye alındı.

FOTOĞRAFLI