TRABZON'da alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla 2 yıla kadar hapsi istenen Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora'nın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Fildişi Sahili uyruklu Zokora'nın ülkesinden istenen adli sicil kaydına gelecek cevabın beklenmesi için davayı erteledi.
Bordo Mavililer'in 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Didier Zokora'nın yargılanmasına Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada hazır bulunan Zokora'nın avukatı Cemil Birkan Altuncu, Adli Tıp raporunda ve daha önceki tanıkların da ifadelerinde görüldüğü gibi müvekkilinin alkollü olmadığının tespit edildiğini belirterek, kazanın alkol değil, zeminin yağış nedeniyle ıslak olmasından kaynaklandığını söyledi ve futbolcunun beraatini istedi. Mahkeme, Zokora'nın ülkesinden istenen adli sicil kaydına gelecek cevabın beklenmesi için davayı erteledi.
2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Zokora'nın kullandığı 61 MA 071 plakalı otomobil, 21 Eylül 2013 günü saat 03.00 sıralarında Karadeniz Sahil Yolu Değirmendere mevkiinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmıştı. Kazadan yara almadan kurtulan Zokora'nın 0.75 promil alkollü olduğu belirlenmişti. Didier Zokora, 'Trafik güvenliğini tehlikeyi soktuğu' gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

OŞ(TM/CK)