TRABZON'da daha önce Beşikdüzü İlçesi'nde, Balyoz davası hükümlülerinden Trabzonlu Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için düzenlenen 'Sessiz Çığlık' protesto eyleminin 38’incisi bu kez kent merkezinde gerçekleştirildi.
Atatürk Alanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 150 kişi, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları ile tepkilerini dile getirdi. Atatürk Anıtı önündeki alana, Balyoz davasında hüküm giyen komutanların fotoğrafları ile ‘Balyoz davası düzmece bilgiler üzerine kurulmuş bir davadır’, ‘Adalet hemen şimdi’, ‘Türkiye uyuma vatanına sahip çık’, ‘Sahte CD'leri kim üretti?’, ‘Düşmanlarımız herkesten önce askerlerimizi öldürecekler’ ve ‘Hukuk silah olarak kullanıldı ve esir alındık’ yazılı dövizler asıldı.
Eylemde konuşan Hüseyin Avni Oğuzhan, “Trabzon Türkiye’mizin çimentosudur. Nasıl ‘Bize her yer Trabzon’ diyorsak bunun bir bedeli var. Ordusuna sahip çıkmayan milletler savunmasız kalır. Yalanlarla, iftiralar atılarak bu komutanlar 5 yıldır hapislere tıkılmış, betonlara gömülmüştür. Bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa isyan ediyoruz. Haksızlığın olduğu yerde isyan olacaktır. İsyan ediyoruz bu hukuksuzluğa. Adaletsiz yöneticileri cezalandırmayan milletler tarihin çöplüğüne gömülürler. Bu kumpas Türk ordusuna, Türk milletine kurulmuş bir kumpastır, komplodur. Bu iftiraların sonunun gelmesi için 30 Mart önemli bir adımdır” dedi.
Eylem, Balyoz davası hükümlülerinden Kurmay Albay Mustafa Önsel’in kaleme aldığı ‘Sırtlan Pususu’ ve Kurmay Yarbay Hüseyin Topuz’un yazdığı ‘Balyozdan Bavula’  kitaplarının, gelirleri şehit ailelerine verilmek üzere satışı ile son erdi.