Ergin KARATAŞ/İZMİR, ()- TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, rallici Taner Şengezener ve co-pilot Bora Yılmaz'a geçen hafta Atlantis Rallisi'nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın korumalarının yaptığı öne sürülen saldırıyı kınadı. Gelişmeleri Almanya'dan izleyen Çeker, "Arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı tüm camiaya yapılmış sayıyorum. Olay gününde ben de Sığacık'taydım. Çok büyük şok yaşadım. Saldırıyı jandarmaya ben intikal ettirdim. Tüm yasal sürecin de takipçisiyim" dedi. Bu arada Bakan Yıldız'ın da olayla ilgili soruşturma açtırdığı belirtildi.
TOSFED Ralli Kupası'nın 3'üncü ayağı konumundaki Atlantis Rallisi'ne katılan Taner Şengezener ve co-pilot Bora Yılmaz, 22 Haziran'da Sığacık'taki servis alanında 'Start aldıktan' sonra yolda saldırıya uğradı. Seferihisar'daki trafiğe açık normal etapta Şengezener'in sürdüğü aracın önünü, çakarlı araçlarıyla kesen eli silahlı kişiler, iki kişiyi yumrukladı ve silah kabzalarıyla dövdü. Saldırıya rağmen yarışı ilk sırada tamamlayan Şengezener ve Yılmaz hastaneden rapor alarak Bakan Taner Yıldız'ın koruması olduklarını öne sürülen  saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay yarış camiasında büyük yankı yarattı.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, daha önce benzer bir durumla karşılaşmadıklarını anlatırken şöyle dedi:
"Belirlenmiş, tüm yasal izinleri alınmış bir parkurda spor yapan araca saldırmak kabul edilebilir bir durum değil. Sporcular bu şekilde darp edilemez. Mahkeme sürecini bekliyoruz" diye konuştu. Saldırıyla ilgili gelişme olmamasına isyan eden Taner Şengezener ise, "Jandarma saldırıda bulunan araçların plakasını bildirmesine rağmen hala sürücüyü ve içindekileri öğrenememiş. İfadelerimize, raporlarımıza rağmen olay hala savcılığa taşınmamış. Örtbas etme çabası var ama avukatlarımız dosyanın takipçisi."
BAKAN YILDIZ'IN KORUMALARI
Bu arada olaya karışan iki görevlinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın polis korumaları olduğu bakanlık tarafından doğrulandı. Geçen hafta sonu Aydın'da jeotermal enerji tesisleri açılışına gelen Bakan Yıldız'ın korumalarına İzmir Valiliği tarafından araç tahsis edildiği, olaya karışan iki koruma ve şoförün da Aydın'dan dönüşte aracı teslim etmek üzere İzmir'e geldiği bildirildi. Bakanlık yetkilisi, gazetelere yansıyan olay ardından iki polis memuruyla görüşme yaptıklarını söyledi. Yetkili olayın anlatıldığı gibi ralli etabı sırasında değil, iki etap arasındaki zamanda meydana geldiğini açıkladı. İki koruma polisi ile şoförün bulunduğu makam otomobilinin önünde giden ralli aracının tehlikeli olarak ilerlediklerini öğrendiklerini söyleyen yetkili, şöyle konuştu:
"Koruma görevlisi arkadaşlar da panik yapmışlar. Çünkü uyarı ikazlara rağmen bu şekilde kullanmaya devam etmişler. Bunun üzerine araç durdurulduğunda içerisindekiler rallici olduklarını ve lastikleri deneyip alıştırdıklarını söylemişler. Yani yarış zamanında değil iki etap arasındaki zamandalarmış. Uyarı sırasındaki sözlü tartışma sonrasında da bu olay yaşanmış. Tasvip edilemez. Karşılıklı bir durum da var. Olay adliyeye intikal ettiğine göre, gerçek de ortaya çıkar. Bakan bey de soruşturma talimatı verdi. Eğer suçlu bulunurlarsa zaten gereği yapılır. Hata varsa affedilmez." 

FOTOĞRAFLI