CİNAYET DAVASI İÇİN ADLİYEYE GELMİŞLER
Bu sabah 5 kişinin öldüğü saldırının, Tokat'a bağlı Semerci Köyü yaylasında 26 Haziran 2012 tarihinde 'Yılmaz' ve 'Bal' aileleri arasında hayvan otlatma anlaşmazlığından çıkan ve 1 kişinin öldüğü olaydan kaynaklandığı belirtildi. Söz konusu olayda 4 çocuk babası, 31 yaşındaki Bekir Yılmaz av tüfeği ile öldürülürken, oğlu Sinan Yılmaz ile Arif Yılmaz, Alaattin Bal ve Selvi Bal çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Cinayet ile ilgili Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken İzzet Bal ve Murat Bal'ın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
KURBANLARINI OTOMOBİLDE BEKLEMİŞLER 
Duruşma için bugün Bal ailesinden 67 yaşındaki İzzet Bal, oğulları 35 yaşındaki Murat ve 32 yaşındaki Alaattin Bal ile gelinleri Semra ile Sakine Bal, Yılmaz ailesinden ise 2 yıl önce öldürülen Bekir Yılmaz'ın oğlu 17 yaşındaki S.Y. ile amcasının oğlu 18 yaşındaki Ömer Yılmaz duruşma için kent merkezine geldi. Adliye binasının arka giriş bölümünde 60 AK 391 plakalı otomobili park eden İzzet Bal, oğlu Murat ve Alaattin Bal ve gelini Semra ile Sakine Bal'a, önceden gelip pusu kurdukları belirtilen Ömer Yılmaz ve S.Y. tarafından pompalı tüfeklerle ateş açıldı. Otomobilden inmeye çalışan İzzet Bal ve oğlu Alaattin Bal, gelinleri Semra ve Sakine Bal olay yerinde öldü. Ağır yaralanan Murat Bal ise kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kurtarılamadı.
Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesi ardından cesetler, cenaze arabsına konularak Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer hastanede yaşamını yitiren Murat Bal'ın da cesedi devlet hastanesi morguna gönderildi.
Olayın duyulmasının hemen ardından ölenlerin yakınları cenazelerin bulunduğu Tokat Devlet Hastanesi'ne akın etti. Polis ekipleri hastanede gerginlik olmaması için önlem aldı. 5 kişiyi öldüren şüphelilerin sorgusuna Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediliyor.

MT,FY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)