TOKAT'ta dün Adliye binası arkasında otomobilin içinde uğradıkları saldırıda ölen 5 kişinin cenazeleri, merkeze bağlı Çamlıbel Beldesi'nde toprağa verildi. Ölen Bal Ailesi'ninfertlerinin, kan davası yüzünden köyleri Semerci'den 2 yıl önce Çamlıbel'a göç ettikleri öğrenildi.
2012 yılında, Tokat merkeze bağlı Semerci Köyü'nde hayvan otlatma meselesi yüzünden Bal ve Yılmaz aileleri arasında çıkan ve Bekir Yılmaz'ın ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra kan davası başladı. Bal Ailesi'nin fertleri, kan davası nedeniyle köylerini terk edip, Çamlıbel Beldesi'ne yerleşti. Olayla ilgili açlan davanın duruşmasına katılmak için Adliye'ye gelen İzzet Bal (67), oğulları Murat (35), Alaattin (32), Sakin (33) ve gelini Semra Bal (32), otomobillerinin içindeyken 17 yaşındaki S.Y. ve 18 yaşındaki Ömer Yılmaz'ın pompalı tüfekli saldırısına uğradı. 5 kişi de yaşamlarını yitirdi.
Cenazeler bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından Tokat Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenazeler daha sonra Çamlıbel Beldesi'ne götürülürek, Yeni Cami önündeki musalla taşlarına koyuldu. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazı sırasında, Bal Ailesi'nin yakınları gözyaşı döktü. 
Cenazeyi kıldıran İl Müftü Yardımcısı Ahmet Sarıtaş, Bal Ailesi'nin yakınlarının cenazeye katılmasını beklemek için yaklaşık 20 dakika boyunca konuşarak bu tür olayların yaşanmamasını arzuladığı kaydetti. Ardından cami bahçesine konulan cenazeler için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenaze aracına konulan cenazeler belde mezarlığında toprağa verildi.
'BU OLAYLAR SÜRMESE İYİ OLUR'
Bal Ailesi'nin damadı olan Hasan Özdemir, yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını söyleyerek, "Daha önce aralarında bir husumet vardı. Ta dedelerinden dolayı yaklaşık 60 yıldır aralarında bir husumet vardı. Bugüne kadar 7 kişi öldü. Bu olaylar sürmese iyi olur" dedi.
Cenazeye katılan ve öldürülen İzzet Bal'ı arkadaşı olan Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin ise "Çok elim bir olay, Allah rahmet eylesin. Allah bir kez daha memleketimize yaşatmasın. Türkiye'nin her yerinden benim arkadaşlarım aradı. 'Tokat'ta ne oluyor, yeniden mi terör, yeniden mi cinayet' diye. Rahmetli İzzet Bal gelir selam verirdi. Çok kibar bir insandı. Ama bu tür olayların devamı çok yanlış" diye konuştu.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Bu arada 2 yıl önce yaşanan öldürülen Bekir Yılmaz'ın oğlu olan ve dünkü saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki S.Y. ile amcasının oğlu 18 yaşındaki Ömer Yılmaz, sabah saatlerinde Tokat Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Güvenlik gerekçesi ile şüpheliler gizlice adliye binasına alındı. İki şüphelinin burada savcılık tarafından sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

MT(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)