TOKAT'ta son günlerde telefon dolandırıcılığı olaylarının artmasının ardından polisler banka şubeleri önlerinde beklerken, belediye ise gün boyu yaptığı duyuru ile vatandaşları uyardı. Kentte bugün 2 kişi, bankada dolandırıcıların istediği parayı yatırırken son anda polis tarafından engellendi.
Tokat'ta telefonla aradıkları kişilere kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtatan dolandırıcılara karşı tedbirler artırıldı. Dolandırıcıların tuzağına giderek bankaya para yatırmaya gidenleri engellemek için önlemler alındı. Tokat Emniyet Müdürlüğü etipleri özellikle Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerine bulunan bankaların önüne sivil polis görevlendirerek, uzun süre telefonda konuşan kişiler ile görüşüp uyarılarda bulunmaya başladı.
POLİS İKİ KİŞİYİ DOLANDIRILMAKTAN KURTARDI
Kent merkezinde yaşayan işçi emeklisi 59 yaşındaki Bekir Öksüzoğlu, evlerini arayan dolandırıcıların kendisini 'polis' tanıttıktan sonra "Bankaya para borcunuz var. 25 bin TL çek polis arkadaşlarımız senden alacak" demesi üzerine bankaya gitti. Burada görevli sivil polis memuru tarafından fark edilen Öksüzoğlu, parayı bankadaki hesabından çekmeden önce durduruldu. Ardından telefonu kapatarak polise bilgi veren Öksüzoğlu, "Telefonda telsiz sesleri geliyordu. Ona da inandım buraya geldim. Çok şükür arkadaşlar geldi de parayı çekmedim. 25 bin TL para çekmemi istediler" dedi.
Bu arada Bekir Öksüzoğlu'nun banka girişinde basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada, banka içerisinde bulunan çiftçi 62 yaşında ki Rıza Şanlı da, bir anda gazetecilerin yanına gelip kendisini 4 polisin aradığını söyledi. Daha sonra banka görevlileri ve sivil polis Şanlı'ya yardım etmek istedi. Ancak, Şanlı burada kendisine yardımcı olmak isteyen sivil polisin, gerçek polis olduğuna inanmadı. Sivil polisin ısrarı ve banka görevlilerinin söylemleri sonrası sivil polisle görüşen Şanlı, hesabından 10 bin TL çekmekten vazgeçti. Yapılan işlemlerin ardından bankadan ayrılmak isteyen Şanlı'yı aynı numaradan dolandırıcılar tekrar aradı. Telefonu açan Şanlı, kendisini dolandırmak isteyen kişiye uzun süre küfür ederek telefonu kapattı.
Öte yandan dün de aynı şekilde bir vatandaşın dolandırıcılara 77 bin TL yatırmasının engellendiği öğrenildi.

MT(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)