TOKAT'ta beden eğitimi öğretmenleri meslek liselerinden beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti.
Türk Eğitim Sen tarafından Cumhuriyet meydanında düzenlenen eyleme yaklaşık 20 beden eğitimi öğretmeni katıldı. 'Beden eğitimi dersine dokunma' dövizleri taşıyan grup adına açıklamayı, sendika başkanı Hakan Akkaya yaptı. Akkaya, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun 2013-2014 yarı yıl tatilinde bir sürpriz yaparak Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırıldığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Meslek lisesi öğrencileri toplumun genellikle dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Eğitimde fırsat eşitliliğinden yararlanmamış, maddi imkansızlıklar nedeni ile daha iyi orta öğretim kurumlarına hazırlanma olanağı bulamamış ve ailelerinin bir an önce eve kazanç getirecek bireyler olarak gördükleri öğrenciler bu okullara gitmektedir. Esasen en çok itibar görmesi gereken okulların meslek lisesi olması gerekmez mi?"
Meslek liselerinde kaldırılan 2 saatlik beden eğitimi dersinin tüm sınıflara tekrar konulması gerektiğini belirten Akkaya, şöyle dedi:
"Çoklu zeka kuramı içersinde bütün zeka kuramları ile ilişkisi olan beden eğitimi dersi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi eğitimlerden başlayarak lise 12'nci sınıf sonuna kadar zorunlu ortak dersler kapsamında olması gereken bir disiplindir. Hiçbir okul bu dersten muaf ve mahrum bırakılmaz."