ADANA'da asayiş uygulaması yapan polisten kaçıp, tanınmamak için yol kenarındaki çiftlik çalışanının tişörtünü gasp ettiği ileri sürülen 33 yaşındaki Remzi Gençer, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, merkez Sarıçam İlçesi'nde, 30 Eylül 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çıkışında asayiş uygulaması yapan polis, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurdu. Otomobilden inen Remzi Gençer, olay yerinden yaya olarak kaçtı. Kendisini kovalayan polislerden kurtulmak için bir çiftliğe giren Gençer, çiftlik çalışanı 25 yaşındaki Uğur Şimşek'e bıçak çekerek tişörtünü gasp etti. Tanınmamak için gasp ettiği tişörtü giyen Gençer, polisten kurtulamadı. Üzerindeki tişört çıkartılınca çıplak kalan şüpheli, polisin satın aldığı tişörtle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanan Gençer hakkında, 'silahla yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gençer, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü arkadaşıyla alkol aldıklarını ve polis durdurunca da korkup kaçtığını belirten Gençer, "Polisler beni gördüğü için elbisemi değiştirmek istedim. Çiftlik çalışanından eski tişörtünü istedim. Sonra da tişörtümü değiştirdim. Ancak yine de yakalandım. Polis merkezinde tişörtü çıkardım. Ben gasp etmedim. İsteyerek aldım" dedi. Tişörtün sahibi Uğur Şimşek de sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, sanık Gençer'i silahla yağma suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından da, verilen ceza, sanığın yakalandığında tişörtün de ele geçirip müştekiye iade edilmek istendiği için 'etkin pişmanlık hükümlerinden' yararlandırılarak 5 yıla, sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 4 yıl 2 aya indirildi. Sonra da aldığı cezanın miktarı göz önünde bulundurularak tahliye edildi.