ADANA'da bir TIR'ın kaynak yapılan yakıt tankı patladı, 4 kişi ağır yaralandı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. TIR'ının yakıt deposuna kaynak yaptırmak için Cem ve Gökhan Gedik kardeşlerin tamirhanesine gelen 45 yaşındaki Orhan Gök, TIR'ı işyerinin önündeki sokağa park etti. İddiaya göre, işyerinde kalfa olarak çalışan 19 yaşındaki İsmail Ağamak, depoya kaynak yapmaya başlayınca büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında yakıt deposunun başında bulunan İsmail Ağamak alevler içinde kaldı.
DURUMLARI AĞIR
Kısa sürede TIR'ı saran alevler işyerine de sıçradı. Ağamak, arkadaşları tarafından güçlükle kurtarıldı. Olay sırasında yaralanan İsmail Ağamak ile Orhan Gök, Cem Gedik ve Şahin Demirel, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.
İtfaiye ekipleri yanan TIR ve işyerini güçlükle söndürürken, yangının olduğu işyerindeki tüplerin patlamaması büyük bir faciayı önledi. Patlamayla ilgili soruşturma başlatılırken, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde tedavi altına alınan yaralılarda 3'üncü derecede yanık oluştuğu ve durumlarının ağır olduğu öğrenildi.