SAKARYA'da TEM yolunun Akyazı İlçe geçişinde TIR'ın dorsesi belirlenemeyen bir nedenle yandı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahelesiyle söndürüldü.
Nejat Demirci yönetimindeki 53 AE 983 plakalı TIR ve 32 PC 079 plakalı dorse ile İstanbul'dan yüklediği ambar malzemelerini Trabzon'a götürdüğü sırada Akyazı ilçesi yakınlarında dorsenin sağ arka lastiği patladı. Bir süre sonra TIR'ın dorsesi alev topuna döndü. TIR şoförü çekiciyi dorseden ayırarak yanmasını önlerken, TEM'de Ankara istikametine trafik akışı yaklaşık 1 saat durdu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahelede bulunarak alevleri söndürdü.
TIR sürücüsü Nejat Demirci, kendi imkanları ile aracı kurtardığını ancak dorseyi kurtaramadığını belirterek, “İstanbul’dan ambar yükü aldım. Trabzon’a götürüyordum. Lastik patlayınca dorsenin yandığını fark ettim. Aracın ön kısmını kurtardım fakat dorseyi kurtaramadım" diye konuştu.
Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı da yangın ile ilgili olay yerinde bilgi alırken, yangın nedeniyle trafiğe kapatılan TEM otoyolunda bulunan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. TIR yol kenarına çekildikten sonra trafik yeniden ulaşıma açıldı.

ZT(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)