Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM'da TIR’ın çarptığı otomobilde sıkışıp yaralanan 2 kişi yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonunda kurtarıldı.
Kaza bugün Çorum-Anakara karayolu 7'nci kilometresinde meydana geldi. Samsun’dan Ankara istikametine giden Mehmet Meşe (44) yönetimindeki 42 AHE 52 TIR, iddiaya göre aynı istikamette giden ve kavşağa kontrolsüz giren Miraç Göker Çelenk (22) yönetimindeki 06 DR 9936 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle, TIR altına aldığı otomobili metrelerce sürükleyerek orta refüje çıktı. TIR’ın altında ters dönen otomobilin içerisindeki sürücü Miraç Göker Çelenk ile yanında bulunan Aylin Uysal (43) araç içerisinde sıkıştı. Kazadan TIR sürücüsü Mehmet Meşe de hafif yaralandı.
Kazayı gören vatandaşlar polisi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Ekipler otomobilde sıkışan iki kişiyi kurtarabilmek için uzun süre uğraştı. Yaklaşık 1.5 saat süren kurtarma çalışmaları sonucu sıkııştıkları yerden çıkarılan iki kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

YÇ,(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)