ERZİNCAN'da polis tarafından düzenlenen operasyonda, bir TIR'da 70 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Öncülük yapan bir otomobil içerisindeki 2 kişi ile TIR sürücüsü gözaltına alındı.
Erzincan- Erzurum karayolu üzerinde uygulama yapan polis ekipleri, S.U. yönetimindeki TIR’ı durdurdu. Sürücünün hareketlerinden şüphelenen polis, TIR'ı yakındaki akaryakıt istasyonuna çektirdi. Arama yapılan TIR'ın kaçak sigara ile dolu olduğu saptandı. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden aldığı sigaraları, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne götürmek için yola çıktığını belirten sürücü S.U., kendisine 2 kişinin otomobille öncülük ettiğini söyledi. Bunun üzerine polis, kent merkezine doğru giden otomobili durdurarak 27 yaşındaki sürücü R.S. ile yanındaki 24 yaşındaki A.E.'yi gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilen TIR’dan 70 bin paket kaçak sigara çıktı. Sayım sırasında Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, TIR’ın yanına gelerek bilgi aldı. Kaçak sigaranın piyasa değerinin 360 bin lira olduğunu belirten Eleman, "Doğu ülkelerinden aldıkları kaçak malları batı illerine sevk ediyorlar. Halka zarar veren bu emtialardan halkı korumak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.