TIR’DAN CAM VE RULMAN ÇIKTI
İzmir’de polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kilometrelerce süren takip sonrasında lastiklerine ateş edilerek durdurulabilen TIR’ın kasasındaki araştırmada, evraklarında olduğu gibi cam ve rulman olduğu belirlendi. Sürücü Halit Arslan hakkında ise, karayolların trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten işlem yapıldı.
Almanya’dan İtalya’ya oradan da roro gemisiyle gelen yükü teslim alan 32 yaşındaki Halit Arslan, 35 HMT 54 plakalı TIR ile Narlıdere gişelerinde polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Kilometrelerce süren takip ardından TIR, lastiklerine ateş edilerek durduruldu. Evraklarda, Kemalpaşa’daki iki ayrı firmaya cam ve rulman götürdüğü kayıtlı olan TIR’ın dorsesi, gümrük kuralları gereği bakılamadı. Sabah saatlerinde ilk olarak lastikleri değiştirilen TIR, Alsancak Limanı’ndaki x ray cihazından geçirildi. Buradaki incelemede, dorsede, evraklardaki gibi cam ve rulman olduğu belirlendi.
Ancak polis ekiplerinin kesin sonucu almak için TIR’ın yükünü boşaltacağı firmalara kadar takip edeceği ve orada bir kez daha arama yapacağı belirtildi.

(İÖ/İD)