Ramazan ÇELİK/ALTINÖZÜ (Hatay), () - HATAY'ın Altınözü İlçesi'nde yaşayan TIR şoförü 33 yaşındaki Bünyamin Sönmez'in Suriyeliler tarafından kaçırıldığı ve 500 bin dolar fidye istendiği öne sürüldü. Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, yetkililere seslenerek Sönmez'in kurtarılmasını istedi.
İddiaya göre evli ve 3 çocuk babası Bünyamin Sönmez'i 4 Mart'ta Altınözü'nün Hacıpaşa Beldesi'nden kaçıran Suriyeliler, aileyi arayarak 200 bin dolar fideye istedi. Bunun üzerine aile Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat ederek Sönmez'in kurtarılmasını istedi. Bu arada aileyi tekrar arayan Suriyeliler, fidyenin 250 bin dolara çıkarıldığını ödememeleri durumunda ise Bünyamin Sönmez'in öldürüleceğini söyledi.
FİDYE GELMEZSE KESİK BAŞINI GÖNDERİRİRİZ
Sönmez Ailesi çaresiz bekleyişini sürdürürken, EHDAV Başkanı Ali Yeral, Suriyelilerin aileyi dün tekrar aradığını belirterek, "Fidyeyi 500 bin dolara çıkardılar" dedi.
Aile adına açıklama yapan Yeral, yetkililere seslenerek şunları söyledi:
"Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa Beldesi'nden Suriyeli teröristlerce kaçırılan ve başına 250 bin dolar fidye istenilen Bünyamin Sönmez'den hala hiç bir haber alamadık. Konuyu İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere, tüm yetkililere bildirmemize rağmen, maalesef şu ana kadar hiç bir olumlu gelişme olmadı. Aksine, ailesine gelen telefonlar tedirginliğimizi en had safhaya taşıdı. Arayan şahıs; "48 saat içinde ya 500 bin dolar fidye gönderirsiniz, ya da kardeşinizin kesik başını size göndeririz' tehdidini gönderdi. Büyük ve güçlü ülkemizin, ekmeği peşinde koşan fakir bir vatandaşını, 3-5 teröristin elinden kurtarabilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Tüm yetkilileri acilen ve çok ciddi bir şekilde konuya eğilmelerini ve ilimizde beslenen teröristlerin elinden mazlum kardeşimizi sağ salim kurtarmalarını bekliyoruz."
Öte yandan valilik ve emniyetin Bünyamin Sönmez'in yerinin tespit edilip kurtarılması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

RÇ(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)