Elvan EZBER İSTANBUL, () TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde 3 aracın karıştığı kazada Mehmet Yıldız ile eşi Seçil Yıldız, kamyon ile bariyer arasında kalan otomobillerinden yara almadan çıktı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Edirne istikametine doğru trafik bir saat boyunca durduruldu.

İddiaya göre saat 11.30 sıralarında meydana gelen trafik kazası şu şekilde gerçekleşti: Ferit Devrek, 15 NP 373 plakalı TIR aracıyla TEM Otoyolu'nda orta şeritten Edirne yönüne doğru seyir halindeydi. Devrek, Kurtköy mevkiine geldiğinde sağ taraftan 34 RGC 03 plakalı kamyonun yaklaştığını fark etti. Kamyondan kurtulmak için TIR'ı sol taraftaki çelik bariyerlere doğru yönlendiren Devrek, bu sırada sol şeritten gelen Mehmet Yıldız'ın kullandığı 63 VS 828 plakalı otomobili fark etmedi. 

Bunun üzerine otomobil, kendisine çarpan TIR ile çelik bariyerler arasında sıkıştı. İnşaat malzemesi yüklü kamyon ise TIR'ın önünden geçerek çelik bariyerlere çarpıp devrildi. Kamyonda yüklü olan inşaat malzemesi yola dağıldı. Kamyon sürücüsü Hasan Yeniçeri olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yeniçeri'ye ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri yaptı. 

Çelik bariyerlerle TIR arasında sıkışan otomobildeki Mehmet Yıldız ile eşi Seçil Yıldız, burunları bile kanamadan araçtan çıktı. Yıldız çifti birbirlerine sarılıp el ele tutuşarak kazanın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Mehmet Yıldız "Edirne'ye gidiyorduk. Bir anda TIR ile bariyer arasında kaldık. Korktuk ama Allah'a şükür bizde bir şey yok" diye konuştu. Kazada yaralanan Hasan Yeniçeri olay yerine gelen ambulansla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu trafiği Edirne yönüne doğru bir saat boyunca durduruldu. Kamyonun kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı.

(FOTOĞRAF)