ŞANLIURFA'da, muayeneye gelenlerin kimlik numaralarıyla tahlil yapılmış gibi göstererek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattığı öne sürülen tıp merkezlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 45 şüpheliden 8'i doktor 35 kişi tutuklandı.
SGK, Şanlıurfa ve ilçelerindeki özel tıp merkezlerinin faturalarının yüksek ve bazı hastaların teşhis ile tahlillerinin farklılık gösterdiğini saptayınca durumu savcılığa bildirdi. Savcılığın talimatı ile 5 ay önce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından tıp merkezlerine yönelik takip ve inceleme başlatıldı. Polislerin 5 ay süren takibinde; muayeneye gelen hastaların yapmadıkları tetkikleri yapılmış gibi göstererek SGK'dan bedelini tahsil edilerek devletin zarara uğratıldığı saptandı. Polis ekipleri incelemesini tamamlaması ardından geçen çarşamba günü Şanlıurfa ile ilçeleri ile İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenledi ve aralarında doktor ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 45 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulama ardından Siverek Adliyesi'ne sevk edilen 45 şüpheliden 10'u savcılık işlemleri ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 8'i doktor 35 şüpheli ise; 'Görevi kötüye kullanmak, kamuyu zarara uğratmak' suçlarından tutuklandı.