KONYA'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Onkoloji Servisi eczanesinden yaklaşık 80 bin lira değerinde kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar çalındı.
Onkoloji servisinde meydana gelen hırsızlık olayının 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde gerçekleştiğini belirten hastane başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, şüpheli ya da şüphelilerin eczanenin kapısını zorlayıp içeri girdiklerini kaydetti. Olayı anlatan Prof.Dr. Arbağ, ''Bayram tatilinde cumartesi günü, temizlik personeli, eczaneyi temizleyip ayrılıyor. Pazartesi günü geldiğinde ise kapının açık olduğunu fark ediyor. Durumu yönetime bildirdi. Yaptığımız incelemede kemoterapi ve kanser tedavilerinde kullanılan çeşitli ilaçların çalındığını saptadık. Yaklaşık piyasa değeri 80 bin lira civarında. Bunlar barkotlu ilaçlar olduğu için başka bir yerde fatura edilemez. Bunun içinde Sağlık Müdürlüğü, Eczaneler Odası ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirdik. Ayrıca emniyet mensupları da şüpheli ya da şüphelilerin kimliklerini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor'' dedi.
Hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin eczanedeki güvenlik kamerasının yönünü değiştirdiğine dikkat çeken Başhekim Prof.Dr. Arbağ, ''Hastanedeki tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Ayrıca bizler de olayı gerçekleştiren kişinin kurum içinden olup olmadığını belirlemek içinde inceleme başlattık'' diye konuştu.
Arbağ, ilaçların çalınmasıyla ilgili her hangi bir hastanın da mağdur olmadığını sözlerini ekledi.