ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde avukat Ruken Tayşun, Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 34 kişinin öldüğü hava operasyonunun ikinci yılında, 'Uludere olayının ikinci yılı kutlu olsun. Ölen katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu" diye tweet attığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu hakemi Ümit Çınarlı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 yılında düzenlenen ve 34 kişinin yaşamını yitirdiği hava operasyonunun ikinci yıldönümünde, Türkiye Futbol Federasyonu hakemi Ümit Çınarlı twitter hesabında "Uludere olayının ikinci yılı kutlu olsun. Ölen katırlar sizden daha değerliydi. Hümanizm köpekliktir. Uludere'deki katırlara üzülün bence" diye tweet attı.
Silopi'de avukatlık yapan Ruken Tayşun, hakem Çınarlı'nın tweet'lerini mahkemeye taşıyıp, hakkında Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukat Tayşun, "Roboski katliamı Türkiye’nin tarihine kara liste olarak girmiştir ve kanayan bir yaradır. İki yıl geçmesine rağmen Türkiye’de gerek Kürt halkı olsun, gerekse vicdanlı insanlar olsun bu yürek burkan acıdan bir azalma olmamıştır. Ancak buna rağmen ikinci yıldönümünde 27.12.2013 tarihinde Ümit Çınarlı Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi hakemi twitter hesabında bu konuyla ilgili ağır ithamlarda, gayri hukuki ithamlarda bulunarak, hümanistliğin köpeklik olduğunu, aslında ölen katırların oradaki insanlardan çok değerli olduğunu iddia ederek Kürt halkını rencide etmiş ve hakarette bulunmuştur. Gerek Kürt kimliğimden kaynaklı, gerekse hukukçu kimliğimden kaynaklı bu konuda susmayı vicdanım kabul etmemiştir. Ben bu konuyla ilgili Silopi Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.