TRABZONSPOR eski Başkanı Sadri Şener'in kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten hakkında açılan dava sonuçlandı. Özerten'e, 105 gün hapis cezası verildi.
Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde bu gün görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. 'Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte hakaret' suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Ufuk Özerten'in avukatı, müvekkilinin basın yoluyla yaptığı açıklamalarda hakaret içerikli sözler kullanmadığını, sözlerinin çarptırıldığını iddia ederek beraatını istedi. Mahkeme heyeti, bu isteği reddetti ve TFF Başkanvekili Özerten’i 105 gün hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 1740 TL para cezasına çeviren mahkeme, hükmün geri bırakılmasına karar verdi. TFF Başkanvekili Özerten, 5 yıl içinde benzer bir suçtan ceza alırsa bu cezasını da çekecek.
İddianameye göre Ufuk Özerten, 2012 yılı Mayıs ayında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener için, "Başından beri, kişisel başarısızlıklarını örtme maksadıyla faturayı başkalarına kesme planına artık 'dur' denmesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor gibi 45 yıldır Türk futboluna yön veren bir camianın başkanı sorumluluk sahibi olmalı, ortalığı yangın yerine çevirip sonra da itfaiyeci rolü oynamamalıdır. Bunları da sempatik bir görünüm altında yaptığını düşünüyor, ancak böyle davranarak hem futbolumuzla alay ettiğinin hem de kendini komik duruma düşürdüğünün farkında olmuyor. Ona acıyorum" demişti. Trabzonspor'da bu açıklama nedeniyle Ufuk Özerten'in hakarete varan ifadeler kullandığını iddia ederek nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etmiş, savcılık da Özerten hakkında kamu davası açılmasına karar vermişti. OŞ(TM/İD)