İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de 45 yaşındaki A.Ç.'nin yanına gelen PKK'lı 3 terörist, çobanı tehdit ederek erzak aldırttı.
Çobanın korkup jandarmaya bildirdiği olay, 3 Mayıs'ta saat 09.00 sıralarındaki Osmaniye merkeze bağlı Karataş Köyü Kocayazı Mevkii'nde meydana geldi. İddiaya göre 3 terörist, hayvanlarını otlatan A.Ç.'yi tehdit ederek, şehir merkezine inip kendilerine peynir ve mazot almasını istedi. A.Ç., teröristlerin isteğini yerine getirerek aldığı 30 kilo peynir ile 2,5 litre mazotu 7 Mayıs'ta teröristlere 300 Lira karşılığında teslim etti. Olay, A.Ç.'nin dün İl Jandarma Komutanlığı'na giderek yaşadıklarını anlatmasıyla ortaya çıktı. A.Ç.'nin korktuğu için olayı geç bildirdiği belirtilirken, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.
AYNI GÜN 6 KİŞİ REHİN ALINMIŞTI
Teröristler, 3 Mayıs'ta saat 09.00 sıralarında Karataş Köyü'nün Kayaaltı Tepe Mevkii'nde odun kesmeye giden 7 kişiyi durdurmuş ve bu kişilerden 6'sını rehin alarak diğerine 1300 Lira verip erzak aldırmıştı. Teröristler, erzakları aldıktan sonra rehineleri serbest bırakarak bölgeden uzaklaşmıştı.

İE(OA/RT)