Terör Örgütü YPG'den Küstah Tehdit: Rakka'dan Sonra Hedefimiz İdlib

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, DEAŞ'ın elinde bulunan Rakka kentine ABD desteğiyle düzenledikleri operasyonların ardından muhaliflerin elinde bulunan ve Afrin'in güneyinde yer alan İdlib'e ilerleyeceğini açıkladı.

Açıklamanın, Rusya ve Türkiye'nin İdlib'de "çatışmasızlık bölgesi" ilan etmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

"ABD İLE İDLİB İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ"

The Guardian'a konuşan terör örgütünün üst düzey isimlerinden Hediya Yousef, İdlib'i muhaliflerden almak için ABD ile görüşmelerin sürdüğünü iddia etti.
Garantör ülkelerin anlaşmasıyla İdlib kenti "çatışmasızlık bölgesi" ilan edildi. Türk askerlerinin çatışmasızlığı denetlemek için İdlib'de devriye gezeceği daha önceden açıklanmıştı.
"İDLİB'DEN SONRA AKDENİZ'E AÇILACAĞIZ"

YPG'li terörist, Rakka operasyonundan sonra bölgeden çıkmayacaklarını da iddia etti. Rakka'da bir PKK/PPYD yönetimi kuracaklarını söyleyen terörist Yousef, İdlib'den sonra da Kuzey Suriye'de bir koridor oluşturarak Akdeniz'e açılacakları tehdidinde bulundu.
UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDİLDİ

ABD, YPG'li teröristleri Suriye'de kara gücü olarak kullanıyor. Rusya "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilen yerlerde aynı zamanda uçuşa yasak bölge ilan edildiğini de açıklamıştı. Rusya özellikle ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının "çatışmasızlık bölgeleri"nde uçamayacağına vurgu yapmıştı.