MARDİN, () - MARDİN'in Dargeçit İlçesi'ne bağlı Kılavuz Mahallesi muhtarı Süleyman Belge, evine gelen silahlı terör örgütü üyeleri tarafından kaçırıldı. Teröristler, beraberlerinde götürdükleri muttar Belge ile kayıplara karışırken, ailenin haber vermesi üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Dargeçit İlçesi'ne bağlı Kılavuz Mahallesi muhtarı Süleyman Belge'nin evini terör örgütü üyeleri bastı. 4 terörist, silah tehditi ile aileyi etkisiz hale getirdikten sonra muhtar Belge'yi yanlarına alarak kayıplara karıştı. Çabaları sonuç vermeyen aile bireyleri durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Kısa sürede rehin aldıkları muhtar Belge ile ortadan kaybolan 4 teröristin yakalanması için güvenlik güçleri çalışma başlattı.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, babası şehit korucu olan muhtar Belge'nin de vatani görevini yaptığı sırada gazi olduğunu bildirdi. Kandemir, terör örgütünün korucu ve korucu yakınlarına yönelik bu tür eylemlerine tepki gösterirken, rehin alınan Belge'nin bir an evvel kurtarılmasını istedi.

AA(SSA)