Habip ATAM / İstanbul, () İSTANBUL Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından DHKP-C örgütüne yönelik dün düzenlenen operasyonla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

“İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri koordinesinde, örgüt adına bölgede baskı kurarak kendilerinden olmayan veya destek vermeyen şahısların ikamet, işyeri ve araçlarına saldırı, kundaklama, darp ve tehdit eylemlerine katıldıkları/gerçekleştirdikleri tespit edilen sol bir terör örgütüne mensup şahısların yakalanmalarına yönelik 28.04.2014 tarihinde ilimiz Sarıyer, Bağcılar ve Eyüp İlçelerinde tespit edilen adreslere yönelik eşzamanlı olarak yapılan operasyonda, aralarında terör örgütü içerisindeki faaliyetleri nedeniyle hakkında adli makamlarca çıkartılan müzekkereye istinaden aranan 1 şahsın da olduğu toplam 13 şahıs; 6 kg ağırlığında potasyum nitrat ve şeker karamel tarzı karışımı patlayıcı madde, 500 litre el yapımı yangın çıkartmada kullanılmak üzere benzin, 1 adet el telsizi, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgütsel yayın ve doküman ile birlikte yakalanmıştır."



OPERASYON ANLARI POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polisin olay yerine gidişi ve adreslere girmesi yer alıyor. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda ele geçirilen malzemeler de görüntülere yansıyor. O görüntüler içerisinde, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve molotof yapmak için kullanılacağı belirtilen çok sayıda benzin bidonu dikkat çekiyor.

Öte yandan, şüphelilerin gerçekleştirdiği öne sürülen bazı eylemlerin görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaşıldı. O görüntülerde, terör örgütü tarafından yakılmış bir otomobil ve zarar verilmiş işyerleri görülürken, Armutlu'da gerçekleştirilen bazı sokak eylemlerinin de görüntüsü yer alıyor.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)