TERÖR örgütleri tarafından yapılacak olası saldırılarda kullanılacağı ileri sürülen 4 araçtan biri olan 01 CLR 35 plakalı kamyonetin sahibi Bahri Tanırcan, kamyonetinin Suriye'ye kaçırıldığını, bunu güvenlik güçlerine bildirdiğini, ancak kendisiine yardımcı olunmadığını ileri sürdü.
Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı, terör örgütü üyelerinin yapacağı olası saldırılarda 79 AR 407 plakalı kamyonet, 01 CLR 35 plakalı kamyonet, 10 RH 142 plakalı kamyon ile 1 GAN 774 yabancı plakalı otomobili kullanacakları bilgisine ulaşıp tüm kentlerin güvenlik güçlerini uyardı. Bunun üzerine emniyet ve jandarma ekipleri her yerde alarma geçti.
'MERSİN'E GİDECEKTİ'
Güvenlik güçlerini alarma geçiren araçlarla ilgili çıkan haberlerin ardından Adana Oto Galericiler Sitesi'nde araç kiralama işi yapan 51 yaşındaki Bahri Tanırcan, 01 CLR 35 plakalı kamyonetin kendisine ait olduğunu açıkladı. Kamyoneti geçen 10 Ocak'ta Bursa merkezli Tınaz Ahşap Ambalaj Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına Samsun doğumlu Kurtca Barut adındaki Türk vatandaşına kiraladığını belirten Bahri Tanırcan şöyle dedi:
"Araç için günlüğü 185 liradan 7 gün için kira sözleşmesi yaptık. 2013 model olan arabamı kredi çekerek almıştım. Bana toplamda 86 bin liraya mal olmuştu. Aracı kiralayan kişi Mersin'e gideceğini söylemişti. Ama araç takip sisteminden Kilis'e gittiğini gördüm" dedi.
'YARDIMCI OLMADILAR'
Kaçırılma şüphesi duyduğu için otomatik araç kilitleme sistemini devreye sokarak kamyoneti kilitlemek istediğini ama başarılı olamadığını aktaran Bahri Tanırcan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sistem hata verdi ve aracı kilitleyemedim. Polise ve jandarmaya bilgi verdim. Telefonla, Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na başvurdum. Çünkü aracımın Suriye'ye kaçırılacağını düşündüm. Sonra Kilis'e gittim. Yardımcı olmadılar. Biz de kendi imkanlarımızla araç takip sisteminden Suriye sınırındaki Demirışık Köyü'nde görünen aracımızın bulunduğu yere gittik. Demirışık Karakolu'na başvurduk. Aracımızın Suriye tarafına götürüleceğini tekrar söyledik ama yine yardımcı olmadılar. Epey bekledik. Beklerken, araç Suriye tarafına götürüldü."
'21 BİN DOLAR İSTEDİLER'
Kamyonetini kendi imkanlarıyla alabilmek için kaçakçıların arabasına binerek sınırı geçtiğini belirten Tanırcan şunları söyledi:
"Ben de sınırı geçtim ve kaçakçıların arabasına bindim. Suriye'nin Arfin kentine geçtim. Aracımı bir petrol istasyonunda gördüm. Kürt kökenliyim. Aracın yanındakilere gidip Kürtçe olarak aracın benim olduğumu söyledim. Bizi kadı gibi birine götürdüler. Aracın yedek anahtarını gösterip aracı çalıştırdım. Bana 'tamam araç senin ama yarın gel' dediler. Sonra gittiğimde benden 21 bin dolar istediler. Parayı veremedim. Ben de aracı almadan geri geldim. Sonra bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunup davacı oldum." 'ARACIMIN BULUNMASINI İSTİYORUM'
Bugün de Suriye tarafına kaçırılan aracının terör örgütlerince kullanılabileceğine ilişkin haberleri gördüğünü ifade eden Bahri Tanırcan son olarak şöyle konuştu:
"Ben zaten emniyete ve jandarmaya başvurmuştum ama aracın bombalı saldırıda kullanılacağına dair bana bir şey söylenmedi. Gelen uyaran da olmadı. Bana kimse gelmedi. Yıllardır kiralama işi yapıyorum. Mağdurum, aracımın bulunmasını istiyorum."