KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'nin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gerçekleştirdiği sabotajlara karşı koyma ve yangın söndürme tatbikatındaki görüntüler gerçeğini aratmadı.
Tatbikatin senaryosu İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmesi  Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sivil Savunma Uzmanlığı ile ortaklaşa hazırlandı. Koordineli şekilde gerçekleştirilen tatbikata Terminaller Şube Müdürlüğü, İzmit Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Müdahale ve İfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı Ambulans Birim Amirliği ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.
Senaryo gereği, terminale gelen bir yolcunun, perona ev eşyalarını koyması ile tatbikat başladı. O civarda bulunan yolculardan birinin istem dışı söndürmeden atmış olduğu sigara izmariti eşyayı tutuşturdu. Yanan eşyanın yanında bulunan benzin bidonu devrildi. Bidondan sızan benzin, yolcu indirmek için perona yanaşan minibüse sıçradı. Otobüs kaptanı, muavini ve Acil Durum ekipleri tarafından yolcular hemen tahliye edildi.
Acil durum ekiplerinin anonsları ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Sağlık ekipleri de yaralanan ve dumandan etkilenenlere müdahale etti. Tatbikat, terminalde bulunan görevliler, işletmeci ve şoförlerin yanı sıra burada bulunan övatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

EY(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)