AFYONKARAHİSAR VALİSİ: YANGINDA CAN VE MAL KAYBI YOK
NG Güral Termal Otel'de çıkan yangının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yangın sırasında tüm önlemlerin alındığını, en üst düzeyde alarma geçtiklerini kaydetti. Yangını duyar duymaz olay yerine gittiğini aktaran Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
"Afyon, turizm kenti. Hafta sonu 5 yıldızlı otelde birçok müşteri var. Bu nedenle duyar duymaz olay yerine gittim. İtfaiye, emniyet ve Acil Afet Durumu Müdürlüğü'nü aradım. Yangın büyükse komşu il ve ilçelerden destek istenmesi talimatı verdim. Ancak olay yerine bacanın yanındaki izolasyon malzemelerinin yandığını gördük. İzolasyon malzemesi aşırı duman yaptığı için üst katları sarmış. Yaralı ve can kaybı yok. Dumandan etkilenenler tedaviye alındı. Kalan misafirlerde hiçbir sıkıntı yok."
Otelde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun düzenlediği toplantıya katılan hakim ve savcıların da konakladığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Onlarla da görüştük. Moral- motivasyon toplantısına gelmişler. Telaşla koşuşturma olunca biraz canları sıkılmış" dedi.
BASİT BİR YANGIN
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Parti'li Burhanettin Çoban ise yangının abartılacak kadar büyük olmadığını, basit bir yangın olduğunu söyledi. İzolasyon malzemesinin tutuşması nedeniyle yoğun duman oluştuğunu ve bu nedenle panik yarattığını kaydeden Başkan Çoban, "İtfaiye ekipleri otelin yangın çıkan bölümünde zeminin aşırı yumuşak olması nedeniyle girmekte zorlandı. İnsani çabayla 5-10 dakika içinde çözüme kavuşacak bir konuydu. Otel içine yaşanan yol sıkıntısı nedeniyle biraz çalışma uzadı. Olay çok basit bir kazadır, yangındır" diye konuştu. OB(SU/BT)