TEM otoyolunun İzmit Bekirdere Viyadüğü geçişinde dün saat 21.30'da meydana gelen ve yolu 6.5 saat ulaşıma kapatan kazaya, Kocaeli Valiliği'nin tesbitlerine göre 24 araç karışırken, 51 kişi yaralandı. Tedavileri süren 20 yaralıdan 1'inin ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Dün gece 24 aracın karıştığı zincirleme kazanın ardından Kocaeli'de alarm verildi. Çok sayıda yaralı olması ve ölülerin de olabileceği düşünülerek tüm ambulanslar, itfaiye ve kurtarma ekipleri kaza yerine sevkedildi. Kaza yerinde 22 ambulans sürekli olarak hastanelere yaralı taşıdı. Yaralılara sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaparken, şoför mahallinde sıkışanlar da itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı. Kaza yerinde ayrıca 15 kurtarıcı, 100'e yakın polis görev yaptı. İtfaiye ve Karayolları araçları da seferber edildi.
YANYANA GİDEN İKİ TIR ÇARPIŞIP SAVRULMUŞ
Dün akşam olayı anlatan bazı sürücü ve yolcular, kazaya yola dökülen gübrenin zemini kayganlaştırmasından kaynaklandığını ileri sürerken; polisin yaptığı araştırmalarda ise diğer görgü tanıklarının kazaya Ankara istikametine gitmekte olan 2 TIR'ın birbirlerini geçmeye çalışırken, araçların birbirlerine sürterek savrulmaları sonucu meydana geldiğini söylerikleri öğrenildi.
Bu TIR'lar savrulmaları sonucu kayarken, parçalanan yakıt tanklarından akan motorin ve yağlar yolu iyice kayganlaştırdı. Arkadan gelen araçlar da kaydıkları için duramayınca, art arda birbirberine çarptı.
51 YARALIDAN 31'İ TABURCU EDİLDİ
Kocaeli Valisi Ercan Topaca da bugün yaptığı açıklamada, kazada toplam 51 kişinin yaralandığını, bunlardan 31’inin taburcu edildiğini, 20 kişinin tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Vali Topaca, bunlardan da 9'u müşahade altında olmak üzere 11 hastanın yatarak tedavi gördüğünü, sadece 1'inin ise yoğun bakımda hayati durumunun tehlikede olduğunu bildirdi.
Açıklamaya göre, kazanın ardından yaralılar Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Derince Eğitim Araştırma, Kocaeli Devlet, Seka Devlet, İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Özel Acıbadem, Özel Konak, Özel Akademi, Özel Cihan, Sakarya Eğitim ve Araştırma ile Toyota SA Devlet Hastanelerine naklediler.
YOL SAAT 04.00'DE AÇILDI
Kazanın hemen ardından TEM otoyolunun Batı turnikelerinden itibaren Ankara istikameti ulaşıma kapanırken, İstanbul'dan gelen araçlar bu turnikelerden D-100 karayolu'nun İzmit kent içi geçişine yönlendirildi. Yol, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında araçların çekilmenin tamamlanmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)