RAMAZAN Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla özellikle Cuma ve Cumartesi günü yaşanan yoğun trafiğin ardından, bayramın birinci ve ikinci günleri oldukça sakin olan TEM ve D-100 Karayolu ile feribot iskeleleri, bayramın son günü yeniden hareketlendi.  
Geçen hafta Cuma gününden itibaren İstanbul'dan Anadolu istikametine gerçekleşen bu tatil göçü, bugünden itibaren itibaren bu kez İstanbul istikametine doğru gerçekleşiyor. Yarın ve ve Cuma günü iş günü olduğundan, izin alamayan veya işlerini açması gereken İstanbullu'lar bugün yeniden yola koyuldu.
Bayram arifesinin aksine bu kez İstanbul istikametine doğru trafikte hareketlilik başladığından, İDO'nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde yavaş yavaş araç kuyrukları görülüyor. Yalova Topçular’dan Gebze Eskihisar'a geçmek için araç sürücüleri öğlen saatlerinden itibaren iskeleye girmeye başladı. İDO, bu hatta 4’ün hızlı feribot olmak üzere 17 feribot çalıştırıyor. Eskihisar istikametinden gelen araç sayısının az olması nedeniyle bekleme yapılmadığından feribotlar doldur boşalt sistemiyle araç taşıyor. Burada öğlen saatlerinde az da olsa sıra beklemek istemeyenler E-130 Karayolu'ndan İzmit'e geçerek burada Kandıra turnikelerinden TEM'e girip yollarına devam ediyor.
Tatil dönüşünde, sürücülerin en çok zorlandığı geçiş noktasi yine Bekirdere Rampası. Ankara'nın yanı sıra Antalya ve tüm Akdeniz bölgesinden Eskişehir yolunu kullanarak gelen araçlar Sakarya'da TEM'de birleştikten sonra bu trafik, 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen İzmit Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor.
Bu noktaya kadar TEM'de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası'ndan itibaren 2 şeride düştüğü için trafik sıkışıyor. Sürücülerin burada sabırlı olmaları, emniyet şeridini kapatmamaları, sollama yapmamaları isteniyor. Bu bölgede olası küçük maddi hasarlı kazalarda yolun tamamen kapanmaması ve anında müdahale edilebilmesi için birçok ekip hazır bekleniyor. TEM otoyolunun Kocaeli geçişi boyunca da her 5 kilometrede bir trafik ekibi bulunduruluyor.

FOTOĞRAFLI