KIRIKKALE'de 2 yıl önce emekli olduktan sonra bir kolejde görev yapan öğretmen 56 yaşındaki İ.B.'ye kendilerini polis olarak tanıtıp, 350 bin lirasını dolandırdığı iddia edilen 21 yaşındaki Tarkan S., polisin düzenlediği operasyonla İstanbul'da yakalandı.
Kırıkkale'de 2 yıl önce emekli olduktan sonra özel bir kolejde görev yapan öğretmen İ.B., İstanbul'dan telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişinin, "Bankada bulunan hesabınız boşaltılıyor. Biz de iz üzerindeyiz. Hesabındaki paraları vereceğimiz hesaba aktar, şüphelileri yakalayacağız" dediğini söyledi. İ.B. Kırıkkale'ye gelen 3 kişiye elden 78 bin lira verdiğini, 272 bin lirayı da Tarkan S. adlı kişinin hesabına yatırdığını belirtti.
Öğretmen İ.B.'nin ifadesi ve güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, şüphelilerin İstanbul'da olduğunu belirledi. Şüpheli Tarkan S. polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla İstanbul'un Ümraniye ilçesinde para çekmek için geldiği banka şubesi önünde yakalandı.
Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Tarkan S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kırıkkale'ye bağlı Delice Kapalı Ceza Evi'ne gönderildi.