MANİSA'da, aradıkları bir kişiye kendilerini savcı olarak tanıtan ve çeşitli suçlamalarla dolandırıcılık yapan iki şüpheli, Şanlıurfa'da yakalandı.
Şanlıurfa'da yaşayan H.Ç. ve kuzeni S.Ç., Manisa'da oturan Mehmet Atay'ı cep telefonuyla arayarak, iddiaya göre; kendilerini savcı olarak tanıttı. Sahte savcıların "Senin başın PKK örgütüyle derde girmiş. Bankada altınların olduğunu biliyoruz. Bu olayın daha fazla büyümemesi için sana söyleyeceğimiz yere altınları bırak" tehditlerine inanan Atay, 20 bin lira değerindeki altın dolu çantayı belirtilen adrese bıraktı. Altın dolu çantayı alan kuzenler Şanlıurfa'ya doğru yola çıkarken, Atay ise kendisini arayan telefona ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.
Polisler, Atay'ın verdiği ifade ve telefon kayıtlarından yola çıkarak, şüphelilerin kimliklerini belirledi. İki şüphelinin Şanlıurfa'ya gittiğini belirleyen polisler, durumu Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ise verilen eşkaller doğrultusunda iki kuzeni, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan iki şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ÖŞ (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)